Du är här: Inspiration » SPA » Mitt eget spa

MITT EGET SPA

Igår tog jag mig tid att göra något jag länge längtat efter – en hel kväll för att enbart pyssla om mig själv. Unna mig en avkopplande och rogivande spa-kväll, där känslan av att låta all stress få flyta bort i ett varmt bad.


Redan kvällen före hade jag förberett mig med att ta bort oönskad hårväxt med en epilator på diverse olika kroppsdelar. Allt för att jag skulle vara ”klar” till min förutbestämda avspänningskväll!


Jag började med att rengöra ansiktet från make-up, ta bort gammalt nagellack både på händer och på fötter. Torrfilade sedan fötterna för att sedan fortsätta filningen i duschen där jag också peelade hela kroppen, passade på att massera huden med händerna för att få lite extra massage. Tvättade sedan håret med ett fuktgivande schampo och även här att massera hårbotten lite extra för att stimulera blodcirkulationen, virade sedan en handduk runt det blöta håret och tog på mig badrocken. Nu kände jag mig riktig rengjord och fräsch och redo för maximal avkoppling.


Fyllde badkaret med lagom varmt vatten, hällde ner lite av min favoritbadolja (som luktar så underbart gott). Gick till köket och gjorde i ordning en smoothie, på vaniljyoghurt och frysta jordgubbar, som jag placerade på badkarskanten. Satte på en skiva med lugn musik på lagom volym, släckte ner alla lampor och tände flera ljus i badrummet och även golvljusstaken ute i hallen.


Applicerade en fuktighetsgivande ansiktsmask för min torra vinterbleka hy och klev sedan ner i det varma, väldoftade badet. Gjorde en djupverkande och fuktighetsgivande inpackning i håret som fick sitta kvar hela badtiden. Sköljde av mig ansiktsmasken som hade verkat klart och rullade ihop en handduk under huvuden och lade mig tillrätta i badkaret och lät det varma, väldoftade vattnet omsvepa mig!


Det varma badvattnet gör att musklerna mjukas upp, andningen blir djupare och stressen försvinner. Efter klockan nio på kvällen är den bästa tiden för ett avkopplande bad, spänningarna släpper och du får sedan lättare somna. Du kan också använda dig utav doftljus som ger dig en behaglig stämning och som kan påverka ditt humör med sina dofter. Lavendel är den doft som man förknippar med avkoppling, men det finns många andra rogivande dofter såsom sandelträ, ylang-ylang mfl.


Ligg i badet minst en halvtimme så all eventuell spänning, oro och tungsinne hinner försvinna.


När jag hade legat i badet i nästan en timme och jag kände mig lugn och harmonisk. Sköljde jag ur hårinpackningen, duschade av mig och klappade mig nästan torr med en frottéhandduk. Smorde in hela kroppen med cirklande rörelser med en väldoftade fuktkräm som jag köpt tidigare på dagen.


Vilken skön känsla att få tillfälle att rå om sig själv för en kväll, något som man borde prioritera lite oftare. Gissa om jag sov gott sen?!

Sök företag med verksamhet inom detta ämne.

ARTIKLAR

Ljusterapi

Ljusterapi

På många SPA-anläggningar börjar ljusterapi komma in på behandlingsalternativen. Ljusterapi är bra vid nedstämdhet, för i brist på dagsljus Läs mer »
Mitt eget spa

Mitt eget spa

Igår tog jag mig tid att göra något jag länge längtat efter – en hel kväll för att enbart pyssla om mig själv. Unna mig en avkopplande och rogivande spa-kväll, där känslan av att låta all stress få flyta bort i ett varmt bad. Läs mer »
Vett och etikett på SPA

Vett och etikett på SPA

Innan du åker på SPA råder vi dig att titta igenom och boka behandlingar i förväg. Du kommer med all sannolikhet att få en professionell spa-behandling. Ta det lugnt, ha det skönt, njut och låt andra ta hand om Dig. Läs mer »
Floating - vilket flyt!

Floating - vilket flyt!

Jag fick ett presentkort på en floatingsession i födelsedagspresent eftersom jag hört så mycket om det och givaren visste att jag var nyfiken på att prova. Läs mer »
Olika varianter av ansiktsmasker

Olika varianter av ansiktsmasker

Med en ansiktsmask hjälper du din hud att bli ren och mjuk. Den rengör på djupet och förser din hud med fukt och vitaminer. Läs mer »
Att vara man på SPA

Att vara man på SPA

De män som tycker att det är fjolligt att åka på SPA har ännu inte varit och fått några behandlingar på ett SPA. Som tur är bli denna kategori av män allt färre och de flesta män tycker det är skönt och avkopplande Läs mer »
Spa för singlar finns!

Spa för singlar finns!

I Österrike har ett spahotell för singlar slagit upp portarna! Aviva Resort och Spa heter hotellet som ligger i övre Österrike nära den tjeckiska gränsen i undersköna St. Stefan im Walde. Läs mer »
Flyt minskar stressrelaterad smärta

Flyt minskar stressrelaterad smärta

Behandling som innebär att man flyter i stora tankar med saltvatten, så kallad floating, är effektiv mot långvarig stressrelaterad smärta. Läs mer »